کد خبر: 1306173
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۵:۲۰
خاطراتی از دفاع مقدس ۸ ساله ملت ایران به زبان سپهبد شهید غلامعلی رشید
اینجانب رشید اعلام می‌کنم...  سپهبد شهید غلامعلی رشید که از او به عنوان یک استراتژیست نظامی یاد می‌شود، در طول دوران دفاع مقدس در ستاد فرماندهی سپاه مشغول بود

جوان آنلاین: سپهبد شهید غلامعلی رشید که از او به عنوان یک استراتژیست نظامی یاد می‌شود، در طول دوران دفاع مقدس در ستاد فرماندهی سپاه مشغول بود و به عنوان یکی از فرماندهان رده اول این نهاد انقلابی، بخش اعظمی از مدیریت جنگ را برعهده داشت. سردار رشید روز ۲۳ خردادماه در تجاوز رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. متن پیش‌رو خاطراتی به زبان خود این شهید گرانقدر است که جایگاه و رده فرماندهی او در دفاع مقدس را به خوبی نشان می‌دهد. 

گروه طرح‌ریزی عملیات
برادر رحیم صفوی، شهید حسن باقری و اینجانب هسته مرکزی گروه طرح‌ریزی عملیات از سوی سپاه را برعهده گرفتیم. سرهنگ موسوی قویدل و سرهنگ مفید به همراه سه تن از اساتید دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (سرهنگ محمدزاده، سرهنگ بختیاری و سرهنگ نوابی) هسته مرکزی گروه طرح‌ریزی عملیات را از سوی نیروی زمینی ارتش بر عهده گرفتند. 
از نیمه دوم مهر تا پایان آبان (۱۳۶۰)، کار سخت و شبانه‌روزی روی طرح عملیاتی کربلای یک در منطقه عمومی بستان و غرب سوسنگرد انجام گرفت. طی این ۴۵ روز، بررسی‌های بسیار گسترده و عمیقی بر پایه شناسایی‌ها، استفاده از تجارب، آموزش‌ها و محاسبات علمی از بالاترین تا پایین‌ترین رده از سوی دستگاه‌های عملیات و اطلاعات و سیستم‌های دهگانه جنگ صورت گرفت. 

 حضور بیشتر مردم
پس از عملیات ثامن‌الائمه (ع) شهید حسن باقری در جهت گسترش سازمان رزم سپاه، حضور بیشتر مردم در صحنه نبرد و تشکیل یگان‌ها و واحد‌های تخصصی سپاه تلاش و همت زیادی به خرج داده بود. از جمله آنها سیستم شنود قوی، تقویت واحد مهندسی جنگ و واحد تخریب برای عبور از موانع و استحکامات، تقویت اطلاعات و عملیات و شناسایی دقیق، واحد ادوات، تقویت مخابرات و ارتباطات برای گسترش رزم، کادر‌سازی نیروی انسانی برای تشکیل یگان‌های پیاده و تلاش برای حضور مسئولان در جنگ و توجه اعضای دولت برای حمایت و پشتیبانی و اهمیت دادن به طرح‌های عملیاتی سپاه را می‌توان نام برد. 

 همراه حسن باقری
اینجانب همراه شهید باقری شب به قرارگاه تاکتیکی لشکری که شهید نیاکی عهده‌دار فرماندهی آن بود، در شمال کرخه رفتیم و شب را آنجا خوابیدیم تا صبح زود به طرف منطقه مورد نظر حرکت کنیم. صبح که برای نماز بلند شدیم، شهید نیاکی را آماده در حالی که پوتین و لباس نظامی بر تن داشت، جلوی در قرارگاه مشاهده کردیم که قدم می‌زد. بعد از نماز صبح با یک دستگاه جیپ میول حرکت کردیم. گاهی که جیپ در رمل‌ها از حرکت می‌ایستاد (شهید حسن باقری راننده بود) شهید نیاکی ۵۸ ساله بلافاصله پایین می‌پرید و خودرو را هل می‌داد. بالاخره به دیدگاه‌های مورد نظر رسیدیم. سیدعلی حسینی از روی زمین و حسن باقری از روی نقشه و زمین توضیح دادند و سرهنگ نیاکی با قرارگرفتن در دیدگاه به وسیله دوربین، تجهیزات و نوع آرایش دشمن را نگاه می‌کرد. وقتی به دیدگاه سوم که در عمق و مسلط بر منطقه عمومی تنگه چزابه بود رسیدیم، پس از نگاه کردن به منطقه، سرهنگ نیاکی غلتی زد و در حالی که پشت به رمل‌ها به حالت نیمه نشسته قرار داشت، گفت: برادر رشید، من پذیرفتم. 

 اینجانب رشید... 
شب از نیمه گذشت و ۳۰ دقیقه بامداد ۸ آذر سال ۱۳۶۰ رمز عملیات طریق القدس با نام مبارک یا حسین (ع) از سوی اینجانب به واحد‌های عمل‌کننده اعلام شد. در قرارگاه در حالی که در کنار برادر محسن رضایی نشسته بودم و حسن باقری نیز حضور داشت و دوربین این لحظه تاریخی را ثبت و ضبط می‌کرد، اعلام کردم: 
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
اینجانب رشید بنا به دستور فرمانده کل سپاه کلمه رمز را به واحد‌های عمل کننده اعلام می‌کنم: از رشید به کلیه واحدها، یا حسین (ع). 
در این عملیات متأثر از تدبیر و ابتکار و خلاقیت در امر اطلاعات، شناسایی دقیق از وضعیت و توانایی دشمن و تأثیر آن در مانور عملیات و چگونگی انجام نبرد، دشمن در محور شمالی کاملاً غافلگیر شد و رزمندگان اسلام با استفاده از این تاکتیک ویژه (مانور تک احاطه‌ای یکطرفه) در همان دقایق اولیه با تک سریع و غافلگیرکننده، سر از تنگه چزابه درآوردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار